Romania Farmacie
Pastile fără prescripție medicală
Telefon ROMANIA:
Numar telefon international :
Cosul tau
Lei 0.00

Andropauza, Menopauza La Bărbați: Simptome, Cum Se Manifestă și Tratament

Ce Este Andropauza

Andropauză este o deficiență hormonală la bărbat care corelează menopauzei doamnelor. Dar nefiind pe atât de complexă și de bine definită ca cea feminină, cea masculină a luat titlul de andropauză, tocmai de androgen (testosteron), hormonul al cărui dispariție o cauzează.

Diferența între menopauză și andropauză este că testosteronul la bărbat cunoaște o scădere treptată și încă persistă la nivele mici până în bătrânețe. Totodată, acesta poate fi încurajat prin suplimente și stil de viață adecvat. Un bărbat sănătos are șansa unei producții spermatice chiar după vârsta de 80 de ani.

Când Apare Andropauza La Bărbați

Producția de testosteron din corpul bărbaților începe să scadă odată cu vârstnicia. Nivelul deficitar al acestui hormon duce la o serie de manifestări pe plan amoros, psihologic și fiziologic. 

Articol Conex: Cumpara Generic Viagra (Sildenafil) 25, 100mg fara prescriptie in Romania

Mulți pun și problemele cu erecția ce sosesc odată cu etatea pe seama acestui deficit. Putem să spunem că andropauza se poate instala după 55 de ani, însă depinde mult de metabolism. Unii au să o resimtă abia după 65 de ani.

Cum Se Manifestă Andropauza

Manifestările andropauzei seamăna extraordinar cu ale menopauzei. Osteneala, slăbiciunea fizică, lipsa motivației pentru activități recreaționale, scăderea stimei de sine, deficitul de atenție, reducerea densității din oase și depresia sunt simptome prin care trec ambele sexe.

Specifice bărbaților sunt disfuncțiile erectile, creșterea în volum a sânilor (ginecomastie), sensibilitate emoțională și diminuarea treptată a libidoului.

Diagnosticul se pune în urma unei investigații amănunțite, ce include o anamneză, o examinare corporală, dar și analize de sânge care să măsoare testosteronul.

Cum Ameliorăm Simptomele de Andropauză

Andropauza nu trece din senin. Neadresată, ea se agravează. Consonanța în cuplu este primordială, la fel ca înțelegerea soțului sau iubitului.

Schimbările în dietă pot aduce beneficii nesperate. Dietele prea stricte sau excesul alimentar pot accelera efectele andropauzei. Există grupe alimentare la care puteți apela negreșit pentru mărirea testosteronului. Mâncărurile bogate în proteine, grăsimi nesaturate și carbohidrați vor avea un impact mare asupra producției de testosteron.

Articol Conex: Cialis Original 20 mg in farmacii la un pret ieftin in Romania fara reteta

Activitățile sportive de anduranță, în special ridicatul greutăților, dar și joggingul, înotul și urcatul pe munte sunt foarte antrenante în producția de testosteron. Combinată cu un efort fizic susținut, cafeaua poate da un plus testosteronic aproape imediat.

Diminuarea stresului este crucială pentru stoparea unor efecte ale andropauzei. Stresul ridică nivelul de cortisol în corp, care are o legătură invers proporțională cu testosteronul. Cu cât unul crește, celălalt tinde să scadă.

Nici vitaminele nu trebuiesc neglijate. Suplimentele care conțin doze de zinc și vitamina B îmbunătățesc atât calitatea spermei cât și o bună funcționare a testiculelor. Vitaminele A, C și E, dar în special D sunt perfecte pentru încurajarea producției de testosteron.

Odihna este un factor crucial în ameliorarea efectelor. Un somn propice trebuie să dureze între șapte și zece ceasuri. Studiile au arătat că dormitul cinci ore pe noapte reduce testosteronul cu 15% după prima săptămână.

Toate aceste metode necesită aplicare concomitentă. În același timp sunt eficace și în cazul menopauzei, așadar colaborarea între parteneri și adoptarea acestui nou stil de viață de către amândoi poate însemna o relație fericită până la o vârstă înaintată.

Contul meu